Holmengrå – BeatheBerntsen.no

Holmengrå

I juni 2018 tok vi i kurs-serien StartStasjonen turen ut i havgapet ytterst i Jarfjord til Holmengrå, like ved Varangerfjorden :-)) Naturen er en gave til oss og brukes med respekt. Vi forstår nødvendigheten av å gi tilbake til naturen og ikke bare ta fra den. Da har vi uvante muligheter for oss selv.

Jeg tror at hvis flere av oss fikk muligheten til å leve saktere, mer her og nå – og gå mere innover – så ville det forandre oss på en svært positiv måte :-)) Det ville gitt mere bærekraft, både individuelt, kollektivt og med tanke på miljøet.


Tanken bak å dra til Holmengrå var å være tilknyttet naturens krefter, ligge på moderjord, få hele fokuset på naturen og samarbeide med den. Labyrinten som lå forlatt ute i havgapet måtte bare sees og oppleves, med alle sanser og inntrykk som denne muligheten ga oss. Sammen jobbet vi med naturen og en bevisstgjøring av naturkreftene rundt oss. Her ble det gjennomført beltesermoni, som er å åpne kroppens energisenter og forene disse kontaktene med andre energier rundt oss.
Ønsker du å få innblikk i hva dette kan hjelpe deg med i hverdagen og på din utviklingsvei?Å få et belte rundt auraen gir auraen næring og gir oss en økt grad av samhandling med naturen. Dette resulterer i frihet og pusterom i livet. Som vi vet består livet av oppturer og nedturer. Dette beltet gir deg muligheten til å stå bedre rustet i livet karusell. Samtidig kommer nye oppvåkninger til oss fra naturens gaver.


                                                        Husk at alt du gir næring til vil vokse og gro!


Livets vei – å leve i harmoni med livet – er å leve i dyp kontakt med hellige krefter, universet, fjellene, sjøen og jorden. Vi følger vår sjel og vårt hjerte. Det å ligge på magen til moderjord åpner opp for alle gaver vi bærer i oss selv, og bringer oss tilbake til dyp kontakt med jordens energier.
Vi hører vinden suse avgårde, lytter, aksepterer, slipper det som dukker opp.Vi sitter ved bålet, hører knistring i ørene, kjenner varmen fra bålet som gir behagelig atmosfære – som bare et tilgjengelig her og nå.

Bålet minner oss på hvem vi er i vår stillhet. Det skaper nytt liv, lar ilden transformere det gamle og manifestere nye gjemte drømmer frem. Solskinnet gir oss den vakreste energi fylt opp med en stor dose glede, letthet, stolthet og harmoni til oss. Alt dette pluss mye mer ga naturkreftene oss denne helga :-))

En mandala ble laget for å se om alle uferdige elementer fra vår første samling var transformert. Utrolige vakre blomsterkranser (despachoer) fylt av våre intensjoner ble kastet på sjøen, der månen samhandler med havet som stiger opp og ned og alle galakser som månen kjenner hemmelighetene til.
Det å være til stede for hverandre, lytte, spise sammen, de gode samtalene og å gi av oss selv, gir oss nye krefter og lærdom på hver vår reise.
Labyrinten som finnes her ute på Holmengrå er datert til ca.1000–1600 e.kr og er trolig et minne fra øst-samisk kultur og bosetning. Det finnes ingen skriftlige dokumenter om hva slags funksjoner labyrinten har hatt, men en antar at det dreier seg om ritualer av forskjellige art. Denne plassen gikk vi inn i, med stor respekt og takknemlighet, for å kjenne og føle på energier fra en annen tid.
​​​​​​​​


Labyrinten som finnes her ute på Holmengrå er datert til ca.1000–1600 e.kr og er trolig et minne fra øst-samisk kultur og bosetning. Det finnes ingen skriftlige dokumenter om hva slags funksjoner labyrienten har hatt,
men en antar at det dreier seg om ritualer av forskjellige art. 
Denne plassen gikk vi inn i, med stor respekt og takknemelighet, for å kjenne og føle på energier fra en annen tid.


Dette ble en fantastisk gledelig plass å komme til, med steiner i alle former og farger og praktfulle grotter.
For en helg, sier jeg bare. Takk igjen, fantastiske kraftfulle damer :-))

Om dette vekker interesse hos deg, send meg gjerne en melding. 
Jeg er tilgjengelig for en info-samtale for deg som vil vite mer.
Min neste StartStasjon har sin første samling 28.- 03 mars 2019

Du kan også sende meg en epost ved å bruke kontaktskjemaet her: