Q’eros – BeatheBerntsen.no

Q’eros

Mai, du milde mai!

Vi fikk besøk av Q'erosene (sjamanene) fra høylandet i Peru, som kom for å dele av sin visdom. Det var en stor glede å få dem hit til Kirkenes. Følelsen av å komme hjem var omtrent det første de ga uttrykk for da de ble hentent på flyplassen. Temperaturen oppe i fjellene i Peru er veldig lik temperaturen her.
Det å få paqosene (et annet ord for sjaman) på besøk betyr mye for mitt arbeid med å formidle visdom og kunnskap fra Inkariket ut til mine deltakere på Startstasjonen.

Startstasjonen er navnet på en kurs-serie jeg tilbyr i Kirkenes, med oppstart av nytt kull hvert år.
Og som det har blitt sagt:«Når himmelen slår sprekker som får solen til å skinne så sterkt at den skader oss, når isbreene smelter, når klimaendringer og naturkatastrofene kommer, når dyrene er i ferd med å dø ut, skal vi gå ned fra fjellene og dele vår åndelige tradisjon og visdom med resten av verden. Da er tiden kommet for at mennesker i den vestlige verden må våkne opp fra sin dype søvn. Den tiden er nå, en ny tidsalder er herved født hvor det moderne mennesket med sitt intellekt og sitt rasjonelle hode nå blir berørt av Andesfolkets varme, hjerte og sjel» Q'ero-Profeti
.


Q'ero-innfødte kaller seg ikke sjamaner. De kaller seg Paqos, som betyr medisinsk mann/kvinne, helbreder, eller prest/prestinne. For at vi i vesten skal kunne forstå ordet Paqo, kaller vi dem sjamaner. Folk i vårt samfunn forstår da betydningen av hvordan Paqoen går i kontakt med naturen og dens ånder. Å leve som en Paqo er å hjelpe seg selv og andre til å åpne opp for alle gaver som vi bærer i oss selv og å bringe oss tilbake til dyp kontakt med jordens energier. Å vandre som et barn av sol og jord. Vi går med en fot i en åndsverden og den andre foten i en fysisk verden.

Paqoen lever ved siden av naturens ånder. Når vi finner den rette balansen hjelper disse åndene oss i arbeidet med å helbrede oss selv, i arbeidet med å helbrede våre klienter og de hjelper oss med å gå vår tiltenkte vei på jorden. Vi bruker naturens og åndekreftenes energi til å helbrede våre fortidssår, slik at vi fullt ut kan gå inn i et dypt forhold til den kollektive moren som har holdt oss gjennom alle våre liv. Vi går som jordens jordbrukere, som forvaltere av en gammel medisin og en ny vibrasjon som har kommet til jorden.Som dere kan se av bildene spilte naturen en stor rolle i alt vi gjennomførte denne helga.

Her er en video fra mitt siste besøk i høyfjellene i Ausangate i Peru. I september 2017 var jeg tilbake i høyfjellene igjen, rett etter mitt første arrangement her i Kirkenes. Det å komme tilbake til denne høyden krever rolige bevegelser for å ikke bli høydesyk. Klimaet er røft. I steinhuset dere ser i filmen bor det en gammel dame på 80 år. Hun passer på alpakkaene (søramerikanske kameldyr), spinner og vever tepper, bånd og vesker som hun så selger. Uforståelig for oss at det er mulig å bo slik.

Dagene vi var der snødde, tordnet og lynte det. Dere vil også se lagunene Mama Cocha og Alca Cocha, disse to lagunene er henholdsvis feminin og maskulin – med fantastiske energier.
I januar blir det mer vann slik at de to lagunene blander seg og dermed blandes også energiene.Mer om det vi gjorde på kurset i Norge:
En hellig Q’ero-seremoni der hver deltaker laget sin egen despacho ble helgens store begivenhet. En Despacho holder våre dypeste intensjoner om helbredelse for oss selv og andre og vår takknemlighet til moder jord (Panchamama). Vi ble også renset for tett og stillestående energi i en vannseremoni med Mama Cocha – vannets hellige sjel.

Dette er blant det vi lærte om på kurset:
• Viktigheten av en Despacho
• Ingrediensene i en Despacho og viktigheten av disse
• Despacho-seremoni
• Brenning av Despacho’en
• Den hellige ilden
• Cocha Sirena Karpay – initiering med vann-ånden Mama Cocha
• Healing med Quyas – steiner
• Sjelehenting
• Spirituell Mesa
• Hvordan motta initiering fra lærerne

Jeg takker alle de flotte deltakerne som kom og ønsket Q’ero-folket velkommen hit til oss. En stor takk også til Don Juan og Don Angilino, Karina Davalos og Øyvind Krage som tok turen hit og delte med oss.


Jeg takker alle de flotte deltakerne som kom og ønsket Q’ero-folket velkommen hit til oss.
En stor takk også til Don Juan og Don Angilino, Karina Davalos og Øyvind Krage som tok turen hit og delte med oss.
Om dette vekker interesse hos deg, send meg gjerne en melding. 
Jeg er tilgjengelig for en info-samtale for deg som vil vite mer. 
Min neste StartStasjon har sin første samling 28.- 03 mars 2019
Du kan også sende meg en epost ved å bruke kontaktskjemaet her: 
Insert Image
Insert Image